Indgrebet

Forberedelserne til indgrebet hvor der lægges lokalbedøvelse tager ca. 10 minutter. Selve indgrebet varer ca. 5-10 minutter.
Når bedøvelsen virker, fjernes de nederste 1-2 cm af livmoderhalsen, som sendes til undersøgelse på sygehusets patologi-afdeling. Der vil være svar på denne undersøgelse i løbet af ca 4 uger. Herefter modtager du svaret Lægevejen eller pr. telefon.

 

Efter indgrebet

Efter indgrebet skal du blive i klinikken i ½ time, for at vi kan observere din blødning.

Vi fraråder, at du kører bil lige efter indgrebet! Derfor anbefaler vi, at du har en ledsager med, som sørger for at følge dig hjem.

Det er normalt, at der kommer menstruationslignende smerter efter indgrebet. Som regel aftager smerterne efter nogle timer. Man kan indtage smertestillende håndkøbsmedicin mod smerterne, f.eks. Panodil og Ipren. Indtag ikke større doser end anført på indlægsseddelen som følger med medicinen.

Der kan være en smule blødning og blodigt udflåd i de første uger efter indgrebet. Dette er aftagende i løbet af 2-3 uger. Det anbefales at du bruger bind og ikke tamponer i denne periode. Du skal desuden afstå fra samleje de første 2-3 uger, ligesom du ikke må gå i svømmehallen eller tage karbad.

 

Komplikationer

Indenfor de første uger kan der i sjældne tilfælde opstå kraftig blødning eller underlivsbetændelse. Hvis du har mistanke om komplikation, skal du ringe til klinikken på tlf.  81319500 i dagstiden. Udenfor klinikkens åbningstid skal du kontakte vagtlægen, og fortælle at du har fået foretaget kegleoperation.

 

Fremtiden

Kegleoperation vil normalt ikke påvirke din evne til at blive gravid. Undersøgelser viser dog at enkelte vil få tendens til at føde for tidligt.

Du vil blive tilbudt kontroller efter indgrebet, hvor man sikrer sig at der ikke kommer nye celleforandringer. Disse vil foregå efter 6 og 12 måneder.