General information

Ventetid
 

Ventetiden er forskellig, afhængig af dit behov:

- For rutinemæssige undersøgelser er ventetiden pt. ca  2-3 uger. Op mod ferier kan der være længere ventetid.

- Efter aftale med egen læge, kan du henvises akut, eller subakut, og du vil få en tid hurtigst muligt.

- Graviditetsscanninger: Her er ingen eller kort ventetid. Du scannes afhængigt af, hvad problemet er og din graviditetslængde.

Medicinsk abort: Ingen eller 1-2 hverdage. Du må nemlig ikke være mere end 8+6 uger henne (hvilket svarer til, at du er blevet gravid 7 uger forinden)

Du behøver ikke at få en henvisning fra din egen læge hvis du ønsker en medicinsk abort, men det er en god ide, hvis vi senere feks skal behandle dig for andet, eller du ønsker en spiral. Se punktet svangerskabsafbrydelse

Vi kan desværre ikke tilbyde fertilitetsudredning eller behandling.

 

Tidsbestilling

Du kan kun bestille tid via telefon, dette gør du ved at ringe til klinikken i telefontiden, som er:
 

Mandag til fredag: kl. 8 - 10


Klinikkens nummer er: 46 35 95 00

Vær opmærksom på at der kan være ventetid ved telefonen, så vær tålmodig eller prøv igen lidt senere. Der kan kun være 5 i kø af gangen, så er du den 6 der ringer, vil den dutte optaget.

Inden undersøgelsen
Hvis du er gruppe 1 patient skal du have en henvisning fra egen læge før tidbestilling.

En henvisning er gyldig i 180 dage, fra den dato lægen har udstedt den. Henvisningen gælder til 6 konsultationer for SAMME lidelse, idet den dog prinicipielt udløber, hvis der er gået mere end 180 dage fra din sidste kontakt med klinikken. Der er dog visse undtagelser. En telefonkonsultation og en E-mail-konsultation tæller begge som et 1/2 besøg!


Medbring dit sygesikringskort. Ligeledes er det en god ide at medbringe evt. blødningskalender, navne på den medicin du får eller har fået, samt evt. oplysninger du har om dine tidl. underlivssygdomme.

Kom gerne i god tid. Det er bedst, at du har tømt blæren inden undersøgelsen. Derfor bedes du benytte toilettet inden konsultation. Toilet finder du ved til venstre for indgangen, lige før du kommer ind i selve klinikken.

Du er velkommen til at medbringe en pårørende, hvis du gerne vil have en med ind til undersøgelsen.

Af og til har klinikken besøg af unge læger, der som led i deres efteruddannelse skal se en gynækologisk klinik. Hvis du ønsker konsultation under 4 øjne skal bare du sige til.

Kan jeg blive undersøgt selv om jeg bløder?
Det kan du, men visse undersøgelser kræver, at du ikke bløder, bl.a. celleprøven (den forebyggende undersøgelse for livmoderhalskræft-forstadier). Celleprøve foretages bedst midt mellem to menstruationer.

Du må ikke have menstruation ved undersøgelse for livmoderhalskræft, ved celleprøve, eller ved undersøgelse for udflåd.Du må ikke have menstruation ved undersøgelse for livmoderhalskræft, ved smear-unersøgelse, eller ved undersøgelse for udflåd.

Hvornår kan spiral sættes op?
En kobberspiral skal sættes op i slutningen af en menstruation. - Og max. 14 dage efter menstruationens 1. dag.

En hormonspiral (Kyleena/Mirena) skal helst sættes op inden 7-10 dage efter menstruationens start, med mindre du får p-piller eller skal have udskiftet en eksisterende hormonspiral. I så fald kan den oplægges uanset tidspunktet, men du skal da fortsætte med p-pillerne til næste pause.

Vi har spiraler i klinikken, så du behøver ikke medbringe en. Du får en recept efterfølgende, som du så skal gå på Apoteket og betale.

Problemer med udflåd?
For at lægen bedst kan vurdere dit tilfælde, skal du ikke foretage udskylning, anvende stikpiller eller tamponer eller have samleje i døgnet inden undersøgelsen.

Handicapforhold
Oplysninger for "selvhjulpne" handicappede:

Kørestolsbrugere:
Klinikken ligger på første sal, og desværre har vi ingen elevator. Selve adgangen til klinikken er via en vindeltrappe.

Blinde og Svagtsynede:
Hvis du har førerhund, som skal være med dig med til konsultationen, så gør venligst opmærksom på det, når du bestiller tid, da hunde og andre dyr ellers er uønskede i klinik og venteværelse.

Vedr. plejehjemsbeboere
Hvis klienten kræver professionel hjælp til afklædning og hjælp til at komme i gynækologisk leje, bedes kompetent personale følge med. Det er ikke nok at sende en pårørende med.

Det er en fordel, hvis det medfølgende personale kender klienten og er ajourført med den aktuelle problemstilling.

Tolke-behov
Det er lægen der afgør, om der skal professionel tolk med. Vi anvender kun de tolke som er godkendte af regionen.
 

Blodprøvetagning:

Hvis du skal have taget blodprøver bestiller vi disse elektronisk på dit CPR-nummer, og du kan få dem taget på de forskellige sygehuse i Regionen, bylabaratorier eller hos egen læge. Labaratoriet på Roskilde sygehus har åbent ma-ti-ons kl 7.10- 14.45, tors 7.00-18 og fredag 7.10-14.   


Generelt
Spørg, hvis der er oplysninger, som du ikke forstår, eller noget du gerne vil vide.